salam pagi jumaat.....dalam entri kali ni nak share 'pemanggang ajaib' wink...wink...pemanggang ajaib ni da lame kat pasaran...da ramai org memiliki pemanggang ajaib ni....hari ni nak kongsi jgak kebaikan pemanggang ajaib ni....kenapa pemanggang ajaib??Boleh
grill and masak macam2…. Kalau nak grill ayam, ikan, udang, ketam,
kerang, lala and DAGING, without asap, debu terbang2 dan bahang api
arang, gunalah pemanggang AJAIB ni. Senang !! Kenapa DAGING? Sebab semua
orang tau, kalau masak daging ni paling jenuh menunggu daging empuk.
Guna pemanggang AJAIB ni, daging masak dan empuk in 20 minutes. Sangat
cepat!!
Selain itu. for those who are weightwatchers, inilah alat masak yang sangat kurang guna minyak dalam masakan. Cooking can be done without using oil because it's non-stick. Rasa masakan masih sedap walaupun takde minyak. If nak buat masakan yang tumis2 gunalah skeeeet jer minyak utk cukup syarat je. Masih boleh tumis2 dlm grill ni ye kalau mahu. Lepas tumis2 tu, boleh masuk ikan/ayam/udang dan sewaktu dengannya and tutup cover. Tunggu 10 minit utk ikan/udang/ketam/lala or 20 minutes for chicken/beef and siaplah lauk kita. Satu lagi, sebab kita tutup lauk masa masak, so no oil-splattering dan berperang dengan minyak jimat mase time cuci stove pas masak..
Selain itu. for those who are weightwatchers, inilah alat masak yang sangat kurang guna minyak dalam masakan. Cooking can be done without using oil because it's non-stick. Rasa masakan masih sedap walaupun takde minyak. If nak buat masakan yang tumis2 gunalah skeeeet jer minyak utk cukup syarat je. Masih boleh tumis2 dlm grill ni ye kalau mahu. Lepas tumis2 tu, boleh masuk ikan/ayam/udang dan sewaktu dengannya and tutup cover. Tunggu 10 minit utk ikan/udang/ketam/lala or 20 minutes for chicken/beef and siaplah lauk kita. Satu lagi, sebab kita tutup lauk masa masak, so no oil-splattering dan berperang dengan minyak jimat mase time cuci stove pas masak..
Antara masakan yang boleh masak...memang pelbagai...jom tengok....
nak order boleh order....(CARA ORDER)
No comments:
Post a Comment